Nov 16, 2015

TM Streamyx RM88 4Mbps Package with Free Tablet

The Streamyx RM88 package actually a promo package which comes with 3 different packages to choose from. The monthly commitment is cheaper compare to the original packages pricing. In addition people who subscribe to this promo package will get a free Tablet.



The original and normal pricing for TM Streamyx Packages are:

However this promo package only provided by certain TM agent, which means you cannot directly apply with TM. The agent also provided with subscription Quota which means it is a limited offer and form what I heard it is limited to 100 subscription per agent.

Where can I locate the Agent?
It is hard to tell, however I found few agents promote this package on their blog and FB pages. The newest was posted on June 2015.

So here what you need to know about this promo package:
  • No Installation Fee (Normally RM50)
  • No Activation Fee (Save RM75)
  • No Quota (Unlimited , I'm not sure if this packages do have FUP, Fair Usage Policy which means the ISP have the right to capped the speed later on)
Payment:
  • -RM 75 for Service Deposit
  • -Duty Stamp RM10
  • -Wiring (RM30-50)

Who can apply and What is the Terms and Condition?
  • Not yet a Streamyx subscriber.
  • Total Household monthly income do not exceed RM5000
  • Malaysia Citizen 
  • Can only subscribe to 1 package (choose 1,2 or 4Mbps)
  • You can't upgrade to Unifi or downgrade the package.
Few month back this promotion is available on my hometown, Kuala Krai, Kelantan but already ended due to high request.

37 comments:

  1. btul ke package ni smpai thn ni je. next year tak de dah eh promotion ni?

    ReplyDelete
  2. itu saya tak pasti, kalau seller yang cakap mungkin dia nak kita cepat2 subscribe =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam bos..bos ker yg jd seller promo di atas?
      igt mau aply...

      Delete
    2. tak, saya pun nak apply tp susah nak jumpa promo ni

      Delete
    3. Baru dapat call offer pasal ni.. google jap jumpe blog ni.. takut tipu sebab die ckp xleh direct dgn TM

      Delete
  3. bro boleh bagi page agent tu... nak urgent ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agent biasanya base on area, kalau nak seacrh taip "strymyx rm88 facebook", ni salah satu page agent:
      https://www.facebook.com/tmpointns.bahau/posts/428820980640139

      Delete
    2. valid lg ke klu nk subscribe skrg? g tmpoint xde pon pakej camni

      Delete
    3. Kalau ada offer valid, TM point takkan offer, hanya kawasan dan agen terpilih shj yang boleh bg offer, pada pandangan saya ia bertujuan sbg promosi untuk kawasan yang baru ada Strymyx coverage.

      Delete
    4. Assalam. Package ni ada lg tak area KL?

      Delete
    5. Assalam. Package ni ada lg tak area KL?

      Delete
    6. Saya tak pasti, tapi kalau tk silap saya package ni dibuat untuk kawasan yang baru dipasang coverage, kemungkinan untuk TM buat promosi ni kat KL agak rendah.

      Delete
  4. dkt rumah sy ada pasang .2.0 mbs.. pekej brim..ada dapat pulak.. tablet.. sera..dgn free

    ReplyDelete
  5. dkt tm point.. port klang.. klang.. selangor

    ReplyDelete
  6. Salam saye nk reply jgak bleh tajt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Base on area saudara, kalau ada promosi boleh apply

      Delete
  7. Klu sy nk .... nk hubungi sape ye dimelaka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oleh kerana promosi ini terhad pada tempat dan tempoh tertentu, tiada ejen tetap yang boleh dihubungi, bagi saya kalau promosi ini ada di tempat saudari kira rezki saudari, kuotanya pun terhad.

      Delete
  8. Macam mana nak apply ? Nak jugak!!

    ReplyDelete
  9. sy baru pasang bulan lepas...pakej streamyx 4Mbps RM 116 unlimited bersama cordless telephone area Arau Perlis

    ReplyDelete
  10. saya bru apply pgi tdi.. nsib baik ad lgi.. pakej sama dgn komen yg ats..4mbps, rm116,unlimited,free tablet.. Area Dungun, Terengganu(TM Point)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awk apply mcm mne ea?? ade no fone tak? untuk area kuala terengganu

      Delete
  11. Nak apply gak area sy duk area pengka
    An chepa....sape ada contact person?

    ReplyDelete
  12. contact person area shah alam ada x?

    ReplyDelete
  13. Ada lagi ke...berminat ni
    Ada contact no tak...

    ReplyDelete
  14. jgn mudah percaya sangat benda mcm ni

    ReplyDelete
  15. Knp pulak tk leh caya? Crita mai skit. Pakej tab memang ada wey. Ikut pda agent trtentu dan kawasan...klau tk dak tab free dpt gak gna streamyx. Kot mna pn tk rugi dan bkan scam. Sebab tak payah byar apa pn online. Pendawaian sja 30 ke 50 msa kontraktor mai. Dah ada streamyx nnti bayaran semua dalam bil. Apa nk tkut??? Bezanya dpt tab atau tk dapat tab. Bg yg tk mudah percaya dok diam2 sudah. Tk payah nk buat org len hilang kepercayaan. Hg kena tipu tu nmanya hg tk cerdik.

    ReplyDelete
  16. assalam, saya tak brapa tahu pasal speed nie, 4mbps tu untuk download saja ker, kalau upload dia brpa speed .. or dua2 sama

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sama, biasanya lagi slow, tak silap paling tinggi 0.5mbps shj.

      Delete
    2. pakej ni mmg wujud tp bukan melalui tm point la...

      Delete
  17. Sekarang saya menggunakan pakej ini...rm88 sebulan belum tambah gst dan diberi speed 4mb dan satu tablet.
    Pakej ni dulu memang wujud tapi sekarang dah takde.
    Tak tahu lah akan dtg...sape tahu

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete